Alba Centru: 0258 811 603Alba Bucovinei: 0258 833 296Aiud: 0258 863 155

Cât de relevante sunt testele pentru anticorpi. Virgil Musta: Putem doar ști că-i avem, dar nu și gradul de protecție

Interactively procrastinate high-payoff content without backward-compatible data. Quickly cultivate optimal processes and tactical architectures.

Cât de relevante sunt testele pentru anticorpi. Virgil Musta: Putem doar ști că-i avem, dar nu și gradul de protecție

18 octombrie 2015 by oneit0

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a declarat la Digi24 că testele care determină anticorpii IGG ne arată doar că avem acești anticorpi, dar nu și care este gradul de protecție.

Medicul a precizat că au fost persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat, așa cum s-a întâmplat și în cazul unor persoane vaccinate, chiar dacă forma a fost una foarte ușoară sau chiar asimptomatică.

De aceea, potrivit lui Musta, până când aceste teste vor fi standardizate, trebuie respectate în continuare toate măsurile de protecție.

„Din păcate, nivelul acestor teste nu e standardizat, de aceea putem ști doar că avem anticorpi, avem o oarecare protecție, nu putem ști gradul de protecție. Metodele pe care le folosesc diferite laboratoare sunt diverse, cu atât mai mult e greu de standardizat acest lucru.

Aceste teste nu se găsesc în farmacii, sunt complexe, echipamentele sunt complexe, ele se fac numai în laboratoare acreditate și specializate pentru această investigație.

Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă, am avut persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat. Am avut și persoane vaccinate care au făcut boala. Boală făcută după vaccin e însă foarte ușoară, chiar asimptomatică, dar am constatat că nivelul anticorpilor e diferit și infectarea depinde de mai mulți factori, de nivelul de anticorpi, dar și de cuantumul de virus pe care-l inhalăm și cu care ne contaminăm.

Trebuie să respectăm regulile până când se vor standardiza și aceste teste, încă nu sunt studii suficiente care să arate pe o anumită metodă standard care e nivelul de anticorpi care ne protejează pentru infecția cu SARS-COV-2„, a precizat Musta.

Medicul a spus că el și colegii lui și-au verificat nivelul de anticorpi, că aceștia existau, dar că nu se știe dacă nivelul e suficient. În aceste condiții, medicii continuă să respecte regulile și metodele de prevenție, echipamentele cu care merge la pacienți fiind aceleași ca și la începutul pandemiei.

Sursa: digi24.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Centrul Medical Clinimed-Servicii medicale de incredere in judetul Alba. Proprietar SC SAGA SRL.
Centrul Medical Clinimed este un membru al unor patronate medicale, se afla in relatie contractuala cu CAS Alba si alte importante companii de asigurari, unitati si centre medicale din tara, insemnand aproximativ 15.000 de clienti permanenti, numarul de pacienti deserviti anual depasind 120.000.


Social networks


Facebook

https://www.facebook.com/CentrulMedicalClinimedContact Principal


0258 811 603
office@clinimed.ro
marketing@clinimed.ro


S.C. SAGA SRL

CUI: 5636697

Nr. Reg Com: J1/394/1994

Sediu social: str. Mărăști, nr. 22, Alba Iulia, Alba

 


Copyright by Saga Srl. All rights reserved.