Medicul generalist este implicat în acordarea îngrijirilor de sănătate pentru persoane și familii din comunități umane, fiind primul cadru medical care, prin activitatea sa, face posibil accesul populației la servicii medica
Departamentele noastre de oftalmologie sunt centre de îngrijire a ochilor de ultimă oră, cu oftalmologi specializați în tratamentul și vindecarea tuturor condițiilor oculare.
Departamentul nostru de oftalmologie oferă servicii complete, de cea mai înaltă calitate, pentru toţi pacienţii ce ne aleg. Profesioniștii noștri sunt angajaţi în îmbunătăţirea vieţii prin diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oftalmologice, mereu la dispoziția dumneavoastră, oferind cel mai înalt nivel calitativ de îngrijire posibil.
Ortopedie Traumatologie este specialitatea chirugicala care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.
ORL este prescurtarea termenului otorinolaringologie, care desemnează ramura medicală cu ajutorul căreia sunt prevenite, diagnosticate şi tratate afecţiunile urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și sinusurilor.
Este o ramură a medicinei care studiază aparatul respirator (plămânii, bronhiile, pleura) în condiții normale și patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace nechirurgicale.
Un psihiatru este în primul rând un medic, care apoi se specializează în diagnosticarea, tratamentul şi prevenirea bolilor mintale, inclusiv a abuzului de substanţe şi a dependenţelor.
Psihiatri sunt singurii calificaţi sa evalueze atât aspectul psihic cât şi fizic al tulburărilor psihice. Educaţia medicală, le-a oferit acestora un bagaj întreg de cunostinţe despre nenumăratele cauze responsabile de simptomele şi sentimentele unui pacient.
Medicina interna se ocupa de afectiunile organelor interne – inima, plamani, ficat, pancreas, splina, stomac, intestine, rinichi si afectiunile osteoarticulare, endocrine, metabolice etc
Ginecologia este ramura medicinei care se ocupă cu fiziologia și tratarea afecțiunilor aparatului genital feminin.
INACTIV
În zilele noastre, medicul radiolog este în primul rând medic clinician. Acest lucru înseamnă că medicul radiolog trebuie să cunoască aspectele clinice ale bolilor, pentru că doar în felul acesta poate înțelege și poate alege cea mai potrivită investigație.
Apar atat de multe schimbari in corpul unei fete in perioada adolescentei, incat te poti simti rusinata, jenata sau stanjenita cu propriul tau corp.
Pediatrul trateaza starile de boala sau ofera asistenta de prevenire pentru copii din primele ore de la nastere si pana la 18 ani.
As putea aprecia ca in ultimii 10-15 ani s-a realizat o revolutie – o evolutie extraordinara in domeniul meu de activitate, imagistica medicala.
Specialitatea de pediatrie implica foarte multa responsabilitate, empatie si acuratete in afirmarea unui diagnostic, dar si in monitorizarea tratamentului.
Medicina de laborator este o specialitate medicală din grupul specialităților paraclinice, care are ca obiect de activitate efectuarea investigațiilor de laborator.
Pielea este cel mai mare organ al corpului. Aceasta menține un echilibru între diverși parametri ai organismului nostru și este prima barieră care ne apără împotriva agresiunii factorilor externi, cum ar fi de exemplu agentii infectiosi ( bacterii, virusuri, paraziti).
Adesea, bolile nasului, gâtului și al urechilor sunt strâns legate, așadar consultul ORL este unul holistic, care începe printr-o discuție cu pacientul pe baza istoricului de afecțiuni, accidente/traume, urmată de descrierea simptomelor actuale și a altor informații relevante pentru medic (dacă ești fumător, ce medicamente utilizezi în prezent, etc.). Discuția inițială este urmată, apoi, de un consult clinic.
Alergologia este o specialitate medicala desprinsa din cadrul imunologiei clinice, care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor alergice.
In Ortopedie Traumatologie un diagnostic de acuratete este necesar inaintea stabilirii oricarei interventii medicale. Obisnuit, investigarea incepe cu efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) si examene radiologice (depistare de fracturi, artroze).
Simplu spus, medicul pediatru este specialistul care s-a pregatit, in urma unui examen de rezidentiat, timp de 5 ani pentru a trata pacienti de la ziua 0 si pana la majorat.
INACTIV
Medicul internist vede pacientul atat pe fiecare organ cat si in totalitatea sa. El culege informatii anamneza de la pacient in timpul unei conversatii despre simptome ( debutul lor, evolutia lor in timp), investigatii efectuate, tratamente, regimuri alimentare urmate, internari in spitale.
Oamenii caută ajutor psihiatric din multe motive. Incercările vieţii pot deveni copleşitoare. Relaţiile interpersonale pot deveni dificile, sau disfuncţionalitea dată de anxietate – uşor catalogată înainte ca o simplă „stare de nervii” – poate deveni mai profundă şi de mai lungă durată.
Chirurgia a avansat din Antichitate şi până astăzi şi a devenit o ramură medicală care se ocupă cu cele mai complicate intervenţii. Un chirurg generalist poate efectua multe activităţi diferite, de la terapie intensivă chirurgicală, nutriţie parentală/enterală şi tratament chirurgical al infecţiilor.
Endocrinologia este stiinta care studiaza bolile hormonale. Medicul endocrinolog diagnosticheaza si trateaza problemele hormonale si complicatiile acestora.
In ultimii ani s-au produs revolutii in aproape toate ramurile medicinei, asa incat fiecare domeniu in parte are nevoie de cat mai multe informatii si cat mai precise.
Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin.
Paleta de explorari paraclinice poate fi largita prin punctie articulara si examenul lichidului articular (in artrite septice, guta), osteodensitometrie (identificarea osteoporozei), rezonanta magnetica (in traumatisme, evidentiaza leziuni ale tesuturilor moi periarticulare, ale ligamentelor si muschilor), tomografia computerizata (vizualizeaza muschi, vase de sange si densitatea osoasa).
Ortopedie Traumatologie este specialitatea chirugicala care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.
Bolile neurologice sunt afectiuni ale sistemul nervos. Acesta este alcatuit din creier, maduva spinarii si nervi.
Conversatia, observarea si examinarea pacientului contureaza in mintea medicului internist o prima supozitie diagnostica – ce ar putea fi – diagnostic pozitiv, ce afectiuni ar trebui inlaturate – diagnostic diferential. Daca sunt mai multe afectiuni, este una care pune in pericol viata pacientului?
Atunci cand unul dintre componentele sistemului nervos nu mai functioneaza cum trebuie, pot aparea tulburari de vedere, de vorbire, motorii sau cognitive.
INACTIV
Tulburările genitourinare reprezintă domeniul patologiei cu care urologia se ocupă, atât din punct de vedere medical, ca de exemplu în cazul infecțiilor urinare, hiperplaziei benigne de prostată și tratamentului conservator al acestora, cât și cura chirurgicală a unor afecțiuni ca tumorile maligne renale, vezicale și prostatice, litiaza renală sau vezicală, malformații congenitale, traumatisme reno-urinare și incontinența de efort.
Medicii specialisti recomanda sa faci primul consult ginecologic atunci cand ai simptome cum ar fi o scurgere anormala sau durere sau candva in jurul varstei de 16-18 ani, dar nu mai tarziu de 21 de ani, oricare dintre acestea apare prima.
Neuropsihologia clinica se ocupa cu intelegerea relatiei creier – comportament. Spre exemplu, cum poate o problema de sanatate a creierului sa afecteze abilitatea de concentrare a atentiei, memoria sau capacitatea de a rationa si de a rezolva probleme.
Aiud: Str. Bethlen Gabor, nr. 2
Alba Iulia – Bucovinei: Str. Bucovinei, nr. 2
Alba Iulia – Centru: Str. Marasti, nr. 22
office@clinimed.ro
programari.centru@clinimed.ro
programari.bucovinei@clinimed.ro
programari.cetate@clinimed.ro
Clinimed Centru: Tel: 0258 811 603; 0751 109 942; Fax: 0258 831 541
Clinimed Bucovinei: Tel: 0258 833 296; 0751 109 941; Fax: 0258 830 405
Clinimed Aiud: Tel: 0258 863 155; 0751 109 943; Fax: 0258 830 405
Luni – Vineri: 08:00 – 19:00
Sambata si Duminica: Inchis
https://www.facebook.com/CentrulMedicalClinimed
Sunați-ne acum dacă aveți nevoie de urgență medicală, vă vom răspunde rapid și vă vom oferi asistență medicală.